Over Inflo

Mijn naam is Patricia Aarts, psycholoog in Helmond. In mijn praktijk help ik mensen met psychische klachten, vragen, problemen en uitdagingen. Zo bied ik professionele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling en groei. Van hulp bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen tot personal coaching bij loopbaanvraagstukken. Ik help je als psycholoog graag verder in mijn praktijk voor psychotherapie in Helmond. Uiteindelijk is het mijn doel om het beste uit ieder mens te halen.

Dit beperkt zich niet tot Helmond alleen. Zoek je een psycholoog in de regio: Deurne, Eindhoven, Gemert, Mariahout, Nuenen, Milheeze, Beek & Donk, Bakel, Aarle-Rixtel, Lieshout, Asten of Someren? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in mijn praktijk in Helmond.

Over mij

Mijn vader was automonteur en werkte als zelfstandige. Ik wilde ook automonteur worden maar het liep toch anders. Na mijn MTS-werktuigbouwkunde merkte ik dat techniek leuk was maar dat meisjes in de techniek nog niet zo geaccepteerd werden. Mijn vervolgopleiding HBO-technische bedrijfskunde was dan ook al een stapje weg van de techniek. Tijdens mijn werk in het bedrijfsleven raakte ik steeds meer geïnteresseerd in mensen. Waarom doen ze zoals ze doen? Waarom lopen ze vast? Bij mijn laatste werkgever deed ik assessments en dat was erg interessant. Iedere kandidaat had uniek profiel. Dat maakte me nieuwsgierig. Tijdens het coachen van mensen zag ik dat er ‘iets’ veranderde in hun leven. Graag wilde ik nog meer kunnen betekenen voor mensen. Vandaar dat ik de opleiding integratief therapie voor volwassenen heb gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. In het tweede jaar van de opleiding ben ik mijn eigen praktijk gestart. In mijn praktijk in Helmond ontvang ik mensen met allerlei hulpvragen en dat maakt het werk ontzettend leuk. Tijdens de corona pandemie ben ik gestart met de Master voor toegepaste psychologie om nog meer te kunnen bieden aan de cliënten die ik zie in mijn praktijk. In 2023 heb ik deze Master afgerond.

Naast mijn werk ben ik moeder van twee kinderen (een zoon en een dochter), hou van koken en gezellig tafelen en maak ik graag mooie reizen. Tijdens mijn burnout ben ik gaan schilderen. Hoewel dat nu even op een laag pitje staat, ben ik zeker van plan dit weer op te gaan pakken.

Je bent nu op zoek naar een psycholoog in Helmond omdat je hulp nodig hebt. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen in mijn praktijk, hanteer ik korte wachtlijsten en kun je snel terecht voor een afspraak.