Vind je het lastig om je traumatische ervaringen een plek te geven? EMDR therapie (de afkorting staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan je verlichting bieden. Deze therapie zorgt ervoor dat de nare herinneringen hun emotionele lading verliezen. Hierdoor zal je merken dat je beter met je gedachten om kunt gaan. Nachtmerries nemen af en je zult meer rust krijgen. Als EMDR therapeut van Inflo, vlakbij Eindhoven, zorg ik ervoor dat je beter kunt omgaan met de emoties die bij de herinnering horen. EMDR is een redelijk nieuwe therapie waarvan wetenschappelijk bewezen is dat hij effectief is. Dat is voor mij de reden om ook EMDR therapie in Eindhoven aan te bieden.

Werkwijze EMDR therapie Eindhoven


De EMDR-therapie starten wij door je te laten terugdenken aan de nare gebeurtenis, waarbij beelden, gedachten en gevoelens boven kunnen komen. Vervolgens ga je terug denken aan het trauma terwijl je afleidende klikjes hoort op een koptelefoon, die je afwisselend links en rechts zult waarnemen. De hersenen worden door deze geluidjes overbelast, waardoor de gebeurtenis met minder of geen emotionele lading opgeslagen worden. Je merkt tijdens de sessie al dat de emotionele lading minder wordt. Soms is één sessie al genoeg om geen last meer te ervaren. Na één of meerdere sessies zul je merken dat je minder last hebt van:

  • Verhoogde prikkelbaarheid;
  • Schrikreactie;
  • Slaapproblemen;
  • Concentratieproblemen;
  • Negatieve gedachtes;
  • Negatieve gevoelens.

Over het algemeen nemen de klachten al na een korte periode af en kun jij je weer bezighouden met je dagelijkse bezigheden. Natuurlijk: de feiten blijven bestaan, maar met EMDR therapie in Eindhoven wordt de emotionele lading veel minder. Daardoor kun jij weer beter functioneren.

Gelukkig wordt er nog steeds veel onderzoek gedaan naar EMDR en wordt er steeds meer duidelijk over de positieve invloed die deze therapie heeft bij andere zaken dan traumaverwerking. Zo wordt EMDR therapie tegenwoordig ook ingezet bij een burn-out, angstige gevoelens of gedachten en paniekaanvallen.

Afspraak maken voor EMDR therapie in Eindhoven


Heb je een ingrijpende ervaring meegemaakt en zoek je een goede praktijk voor EMDR therapie in Eindhoven of omgeving? Blijven de beelden van een verkrachting, verkeersongeval, of een plotselinge dood van een dierbare je leven bepalen? Laat mij je helpen om weer jezelf te kunnen zijn, zonder pijn, verdriet of angst. Maak gerust een afspraak.