Vind je het lastig om je traumatische ervaringen een plek te geven? EMDR therapie ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kan je verlichting bieden. Deze therapie zorgt ervoor dat de nare herinneringen haar kracht en emotionele lading verliezen. Hierdoor zul je merken dat je beter met je gedachten om kunt gaan, de nachtmerries afnemen en je zal meer rust zult krijgen.

Als therapeut in Helmond en Eindhoven zorg ik ervoor dat je beter kunt omgaan met je psychische klachten. EMDR is een redelijk nieuwe therapie waarbij wetenschappelijk bewezen is dat het effectief is. Dat was voor mij de reden om ook EMDR in Eindhoven aan te bieden.

Werkwijze EMDR therapie


Wij starten eerst door je te laten terugdenken aan de nare gebeurtenis. Dat kunnen beelden, gedachten en gevoelens zijn. Hierdoor krijg ik meer informatie over jouw trauma. Daarna ga je het trauma nogmaals herbeleven maar nu in combinatie met afleidende klikjes. Je gaat je op deze geluiden richten. Je zult dit zowel links als rechts waarnemen zodat je hersenen worden getraind. Na een aantal sessies zul je merken dat je minder last hebt van:

  • Verhoogde prikkelbaarheid;
  • Schrikreactie;
  • Slaapproblemen;
  • Concentratieproblemen;
  • Negatieve gevoelens.

Over het algemeen nemen de klachten na een korte periode af waardoor je je weer bezig kunt houden met je dagelijkse bezigheden. Met EMDR in Eindhoven blijven de feiten bestaan maar wordt de emotionele lading veel minder.

Jezelf kunnen zijn


Heb je een ingrijpende ervaring meegemaakt en zoek je EMDR therapie in Eindhoven of omgeving? Blijven de beelden van een verkrachting, verkeersongeval, of een plotselinge dood van een dierbare je leven bepalen? Laat mij je helpen om weer jezelf te kunnen zijn, zonder pijn, verdriet of angst. Maak gerust een afspraak en je gaat merken dat de zwaarte van de gebeurtenis afneemt.