Werkstress

Er zijn vele oorzaken van werkstress of die werkstress kunnen veroorzaken zoals een slepend conflict, een lawaaierige omgeving, gepest worden, moeilijk op tijd kunnen stoppen met werken, weinig invloed op je werkdruk, een langverwachte promotie niet krijgen, een dreigend ontslag, enz.

Levensstress

Het leven kan je boven het hoofd groeien door het overlijden van een partner of kind, een scheiding, chronische vermoeidheid, financiële zorgen, een ernstige ziekte of een dementerende ouder, enz.

Hoewel je voelt dat het juist dan goed voor je is om te werken, is het soms te moeilijk om de draad weer op te pakken of niet uit je handen te laten glippen. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden om onder deze omstandigheden het hoofd boven water te houden.

In 1967 hebben Holmes en Rahe The social readjustment rating scale opgesteld. Door aan iedere gebeurtenis punten toe te kennen is het mogelijk om de kans op uitval door ziekte re berekenen. Bij een totaal van 300 punten of meer per jaar dreigt iemand uit te vallen van werk. De top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen zijn:

  1. Overlijden van je partner of kind – 100 punten
  2. Scheiding – 73 punten
  3. Scheiding van tafel en bed – 65 punten
  4. Gevangenisstraf – 63 punten
  5. Overlijden van een naast familielid – 63 punten
  6. Persoonlijk verwonding of ziekte – 53 punten
  7. Huwelijk – 50 punten
  8. Ontslag – 47 punten
  9. Pensioen – 45 punten
  10. Herstel van je relatie – 45 punten

Nieuwsgierig wat er nog meer op de lijst van stressvolle levensgebeurtenissen staat? Klik dan hier.

Hiermee kan je zelf kijken hoeveel stressvolle gebeurtenissen je eigenlijk in je leven hebt op dit moment. Bij een score lager dan 150 punten is uitval door stress gering. Blijf  goed in de gaten houden dat je de grens niet over gaat.

Maak een afspraak

Herken je je in één van bovenstaande situaties? Heb je het gevoel dat je steeds minder grip hebt op jouw leven en de manier waarop je in bepaalde omstandigheden reageert? Voorkom erger en maak snel een afspraak met me. Samen kijken we wat ik voor jou kan doen om jouw leven weer op de rails te krijgen.