Niet één relatie is perfect, in iedere relatie komen wel eens problemen voor. Vaak worden deze relatieproblemen weer opgelost door er bijvoorbeeld samen eens goed over te praten. Heb jij het gevoel dat dit bij jullie niet goed lukt, en dat je op deze manier niet de rest van je leven verder wilt? Dan is het tijd dat er iets gaat veranderen. Willen jullie wel aan jullie relatie werken, maar denk je dat jullie dat niet helemaal op eigen kracht kunnen? Schakel dan Patricia Aarts van relatietherapie Helmond in; zij is relatietherapeut en kan je helpen om jullie relatieproblemen op te lossen.

Relatietherapie

In relatietherapie gaan we kijken naar je problemen, waar jullie nu staan en waar jullie naar toe willen. In dit proces leer je meer begrip voor elkaar te krijgen, anders te communiceren, elkaar weer te vinden en opnieuw de verbinding met elkaar aan te gaan. Dit wordt gedaan door middel van duo-sessies. Hiernaast wordt er ook gewerkt met individuele sessies. Ik werk onder andere met de EFT methode van Sue Johnson en mijn integratieve benadering.

EFT methode

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze vorm van relatietherapie richt zich op de onderliggende behoeftes en emoties van zowel jou als je partner; door die te onderzoeken en te leren begrijpen, wordt jullie onderlinge band opnieuw versterkt en kunnen jullie elkaar weer bereiken. Vaak ontstaan er in een relatie bepaalde interactiepatronen. Met de EFT relatietherapie leren jullie die te herkennen en de negatieve interactiepatronen te doorbreken. Doordat jullie (opnieuw) leren om steun en begrip bij elkaar te vragen, ontstaat er een nieuwe, stevige basis voor jullie relatie om weer verder te kunnen.

Integratieve benadering

Naast de beproefde EFT-methode (meer dan 71% van de stellen voelt een hechtere verbondenheid na deze vorm van relatietherapie), kies ik ook voor een integratieve benadering. Dat wil zeggen dat de therapie gericht is op de personen zelf. Iedere persoon die mijn praktijk voor relatietherapie in Helmond binnenkomt, is natuurlijk uniek en niet elke vorm van therapie past bij iedereen. Door te focussen op de persoon, kunnen verschillende vormen van therapie geïntegreerd worden in het behandelplan. Deze integratieve aanpak zorgt ervoor dat we sneller tot de kern van het probleem komen, in plaats van ons te richten op de symptomen (klachten) daarvan.

Voor Helmond en omgeving

Naast relatietherapie Helmond help ik je bij meerdere problemen en klachten. Mijn doel is om uiteindelijk het beste uit ieder mens te halen. Ik help je zo snel mogelijk en hanteer geen wachtlijsten, ook ’s avonds ben ik beschikbaar voor een afspraak. Hoewel mijn praktijk gevestigd is in Helmond, is iedereen welkom uit de regio Helmond. Zo zijn cliënten uit Deurne, Eindhoven, Gemert, Beek & Donk, Bakel, Aarle-Rixtel, Lieshout, Asten en Someren met een voldaan gevoel naar huis teruggekeerd.