In elke relatie komt wel eens onenigheid voor; niemand is perfect. Maar soms lopen de spanningen zo hoog op, dat je er samen echt niet meer uitkomt. Toch wil je graag vechten voor je relatie. Relatietherapie bij Inflo in Helmond kan jullie dan zeker helpen. Misschien kom je er tijdens de therapie wel achter dat jullie echt niet meer verder kunnen samen, maar heel vaak blijken er problemen te zijn waar wel degelijk wat aan te doen is. Zo kunnen jullie leren weer meer begrip voor elkaar te krijgen en beter (anders) met elkaar te communiceren. Op deze manier kan het zijn dat jullie elkaar weer weten te vinden.

Redenen voor relatietherapie

De redenen voor problemen in een relatie zijn legio. Er kan van alles aan de hand zijn waardoor één van jullie, of zelfs jullie beiden, niet meer gelukkig zijn in de relatie. Soms is er een duidelijk aanwijsbare reden; veel vaker zijn het gevoelens waarvan je niet precies weet waar ze vandaan komen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De kinderen krijgen alle aandacht;
  • Drukke levens waardoor je elkaar nauwelijks meer ziet
  • Je bent verliefd geworden op een ander
  • Jullie hebben steeds dezelfde ruzies;
  • Eén partner past zich steeds aan en wil dat niet meer;
  • Het gevoel dat er iets mist in de relatie;
  • Je ongelukkig voelen in de relatie;
  • Een nieuwe levensfase (kinderen het huis uit, pensioen, verandering van carrière).

Hoe werkt relatietherapie

Als jullie bij mij in Helmond relatietherapie komen doen, dan kunnen we zowel duosessies als individuele sessies houden. Dat gaat altijd in overleg. Natuurlijk vinden er tijdens die sessies goede gesprekken plaats. Daarnaast geef jullie ook wel wat huiswerk mee in de vorm van wat doe-opdrachten. Jullie leren veel over elkaar en ook over jezelf. Dus zelfs als jullie er als stel niet sterker uitkomen, heeft relatietherapie veel betekenis voor jouzelf. Daar kunnen jullie allebei in de toekomst profijt van hebben.

Meer informatie

Wil je meer weten over de relatietherapie in Helmond? Neem dan snel contact met mij op. Je kunt mij bellen op 06-53550365 of een mailtje sturen naar info@inflo.nl. Omdat ik korte wachtlijsten hanteer, kunnen jullie al snel bij mij terecht voor een afspraak.