Procedure hypnotherapie

De cliënt wordt door middel van voornamelijk verbale communicatie in een trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf. De trancediepte is afhankelijk van het soort hypnotherapie. Iedereen heeft wel eens een vorm van trance ervaren. Bijvoorbeeld als je auto aan het rijden bent en ineens verder bent dan je dacht. Dan heb je waarschijnlijk een stukje in trance gereden.

Wie is voor hypnotherapie geschikt?

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en deze behandelmethode is voor vrijwel iedereen geschikt. In het algemeen wordt hypnotherapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressieve patiënten. Tijdens hypnose is er altijd een wakker deel dat de controle houdt over jezelf. Er gebeuren geen dingen die je niet wilt.

Mijn ervaring

Met mijn technische achtergrond ben ik vrij nuchter en vond hypnotherapie een beetje zweverig. Na het een aantal malen zelf mogen ervaren van een hypnosessie heb ik mijn mening bijgesteld. Hoewel ik nog steeds nuchter ben, ben ik erg enthousiast geworden over de resultaten die je met hypnotherapie kunt behalen. Ik zet hypnotherapie in zodat je snel en gemakkelijk toegang krijgt tot je eigen onbewuste. Soms kom je in je bewustzijnsgebied niet daar waar je moet zijn om aan te pakken wat aangepakt dient te worden.

Ben je nieuwsgierig of hypnotherapie jou kan helpen bij je klachten? Maak dan een afspraak!