Voor EMDR in Helmond ben je bij Inflo aan het juiste adres. Met EMDR therapie is het mogelijk om een traumatische gebeurtenis een plekje te geven. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Met deze behandelingsvorm denk je terug aan je trauma terwijl je tegelijkertijd door de therapeut wordt afgeleid met afleidende stimulansen. Dat kunnen handbewegingen zijn maar ook geluiden, die zowel links als rechts worden aangeboden.

De therapie zorgt ervoor dat je emotionele lading verliest, je hebt er minder last van en het wordt steeds makkelijker om aan je trauma terug te denken. Je zal meer rust krijgen en beter slapen.

Voor wie is EMDR geschikt?

EMDR therapie is voor iedereen die een ingrijpende ervaring heeft meegemaakt geschikt. Vooral voor diegene die door de ervaringen psychische klachten hebben gekregen. Blijf je lang last houden van allerlei klachten zoals:

  • Herbeleving van het trauma;
  • Nachtmerries;
  • Concentratieproblemen;
  • Angstklachten;
  • Slaapproblemen.

EMDR wordt niet alleen bij trauma maar ook bij (vlieg)angst, paniekaanvallen en burnout ingezet.

Deze behandelingsvorm kan jou uitkomst bieden. Ik ben als EMDR-therapeut in Helmond zeer ervaren in het helpen bij het natuurlijke verwerkingsproces.

Werkwijze EMDR in Helmond

Na een aantal sessies EMDR therapie in Helmond zul je merken dat het trauma wat verlicht. Hierdoor zul je merken dat je weer van kleine dingen kunt genieten en kun je weer jezelf zijn. Je start eerst met het vertellen van je trauma zodat ik weet wat er speelt. Daarna herbeleef je het trauma weer, maar dan gebruik ik afleidende geluiden. Door je te focussen op het trauma zul je merken dat de emotionele lading verandert en dat je na een tijdje meer in evenwicht bent.

Afspraak maken voor EMDR in Helmond

Voor meer informatie over EMDR therapie in Helmond, neem gerust contact met mij op. Blijf niet langer lopen met de pijn, herbeleving, verdriet of angst. Samen zorgen wij ervoor dat je er weer bovenop komt.

Heb je vragen over de mogelijkheden, bel dan 06-53 55 03 65.