coronavirus

Psychische hulp voor bedrijven bij Corona crisis

Wat er nu op de wereld gebeurt is ongekend. Niemand blijft buiten schot. Ieder mens en bedrijf heeft er mee te maken. Sommige bedrijven hebben het nu juist drukker en andere bedrijven dreigen eraan te onder te gaan. Gelukkig heeft onze regering beloofd te helpen met een financiële ondersteuning. Maar er werken ook mensen binnen deze bedrijven. Zij zijn de drijvende kracht voor het bestaansrecht van het bedrijf.

Deze medewerkers maken nu een hele zware periode mee. Waar de één bang is de baan te verliezen, draait de ander vele overuren. Het contrast is erg groot. Sommige van hen hebben door deze crisis psychische klachten. Dat kan zijn omdat ze zich zorgen maken of dat iemand in hun omgeving besmet is of misschien kennen ze iemand die overleden is aan het Corona virus. Medewerkers zijn bang hun baan te verliezen, kunnen last hebben van angsten, paniek, trauma, dromen, herbeleving, rouw, schuldgevoel. Onderschat niet waar de medewerkers nu doorheen gaan. Bedrijven zijn hier niet op voorbereid. Weinig bedrijven hebben een draaiboek voor een noodsituatie zoals deze. Wat heeft de organisatie voor de medewerkers geregeld? Is er psychische hulp voor deze medewerkers?

Deze crisis gaat voorbij en dan is het fijn als het bedrijf de draad weer op kan pakken. Dat kan als er niet teveel medewerkers uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen met psychische klachten door de Corona crisis.

Herken je dit als bedrijf? Heb je behoefte aan professionele hulp. Zet dan zo spoedig mogelijk psychische ondersteuning in voor de medewerkers die daar behoefte aan hebben.

Ik ben gespecialiseerd in het bieden van psychische hulp aan medewerkers van bedrijven. In verband met het Coronavirus is het ook mogelijk om beeldbelafspraken in te plannen. Ik werk met een AVG-proof systeem. Wat de privacy van je medewerkers garandeert.

Zorg dat je bedrijf fit blijft door de medewerkers te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Bel om de mogelijkheden te bespreken 06-53 55 03 65.