Hulp bij psychische klachten door het Corona virus

De wereld is besmet met het Corona virus. Dit heeft grote gevolgen. Bijna ieder mens heeft er mee te maken. Niet alleen doordat ze besmet kunnen raken maar ook door de omgeving die ziek kan worden of praktische zaken. Zoals werk, boodschappen, bezoek aan onze vrienden en ouders. Dit raakt mensen. Als je dan ook nog iemand in je omgeving hebt die daadwerkelijk besmet is, dan is alles weer anders. Misschien ga je zelf in quarantaine of kan je diegene niet meer te bezoeken.

Het zorgen voor de mensen die dichtbij ons staan wordt moeilijker. Ouderen vereenzamen omdat ze bij de kwetsbare risicogroep horen. Maar ook op het werk kunnen mensen besmet raken. Ben jij als collega dan ook besmet? Wat moet je doen? Wat is verstandig? Hoe gaat je werkgever hiermee om?

Mensen hebben zoveel vragen waar geen antwoord op is. Hoe lang gaat het allemaal nog duren? Overleven onze ouders het wel? Mensen in de zorg die meer kans op besmetting hebben en toch door werken. Hoe is dat voor hun? Hoe krijg je dat psychisch allemaal verwerkt? Maar iedereen moet door nu. Er is te weinig tijd om er bij stil te staan. Onze minister president die ons vraagt om naar elkaar om te kijken en voor elkaar te zorgen.

Het Corona virus raakt ons allemaal. Heb je last van stress, schuldgevoel, slecht slapen, piekeren, angst, hyperventilatie, onrust, of traumatische klachten zoals herbeleving, zweten, trillen, dromen, paniek of wil je gewoon je verhaal kwijt, bel me dan op 06-53 55 03 65. 

Het advies van de RIVM is om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen daarom is het maken van een (AVG-proof) beeldbelafspraak ook mogelijk.

Blijf niet zitten met dit gevoel. Doe er iets aan.

coronavirus