Zit je niet lekker in je vel, heb je problemen in je relatie, problemen met de hechting met je kind of heb je last van stess, rouw, trauma of een burn-out? Help jezelf dan door hulp te zoeken bij een goede psycholoog in Helmond.

Mijn naam is Patricia Aarts, psycholoog met een praktijk voor psychotherapie in Helmond. Ik help mensen met psychische klachten, vragen, problemen en uitdagingen.  Ik bied psychotherapie om een burn-out te voorkomen of op te lossen, stress te verminderen en te voorkomen, trauma’s verwerken, om uit een rouwproces te komen en diverse andere klachten. Daarnaast kun je bij mij ook terecht voor relatietherapie.

Psychotherapie

De integratieve therapie die ik aanbied is meestal een kortdurende en intensieve therapie. Deze therapievorm kenmerkt zich door gebruik te maken van verschillende therapievormen die worden bepaald aan de hand van de klacht en de cliënt.

Waarvoor is psychotherapie geschikt?

Voor welke klachten is integratieve psychoterapie nu geschikt? Als psycholoog in Helmond help ik je door middel van therapie met lichamelijke, psychosomatische, sociale en psychische klachten. Denk hierbij aan omgaan met angsten, verminderen van stress, verwerken van trauma’s, burnout en rouw. Daarnaast is het ook geschikt voor minder concrete klachten zoals het niet goed in je vel zitten, omgaan met blokkades, zelfvertrouwen vergroten, omgaan met verlegenheid, of gebroken relatie.

Wacht niet met hulp zoeken; laat je zo snel mogelijk helpen, want soms is het moeilijk om het alleen te doen. Soms heb je een duwtje in de rug nodig om ergens uit te komen of vanaf te komen. Je helpt jezelf door hulp te zoeken. Wacht dus niet langer!

Privacy

Ik hecht erg veel waarde aan de privacy van mijn cliënten. Dat wil zeggen dat ik dit serieus neem en de informatie die de cliënt met mij deelt, niet deel met derden! Alleen als er schriftelijke goedkeuring is van de cliënt kan ik in overleg met andere zorgverleners, werkgevers, bedrijfsartsen, partners e.a. indien noodzakelijk informatie delen. In mijn intervisiegroep breng ik casuïstiek in van mijn eigen praktijk maar dit is altijd anoniem en ook zij hebben een eed afgelegd om de privacy te waarborgen.