Veel mensen krijgen wel eens te maken met tegenslagen in het leven. Alleen niet iedereen weet hoe ze precies met tegenslagen om moeten gaan. Zit je niet lekker in je vel op het werk, of wordt het gewoon allemaal even te veel? Het kan ons allemaal wel is een keer overkomen.  Ieder mens is natuurlijk anders, en gaat ook anders met een situatie om. Ook ieder mens reageert anders op grote veranderingen in het leven. Om hulp vragen is dan ook vaak de grootste stap. Maar toch is dit vaak wel de oplossing.

Verwijzing naar therapeut in Helmond


Heb je een advies ontvangen van de huisarts voor een bezoek aan een therapeut? Of ben je zelf op zoek naar een in de omgeving van Helmond? Inflo kan je helpen bij veel psychische klachten en problemen. Wij helpen je graag verder met moeilijke veranderingen in het leven zoals een scheiding, stress, verlies van een dierbare of andere veranderingen in het leven.

Oplossingen voor uw problemen


Vaak lossen problemen zich zelf weer op door hulp van familie of vrienden. Maar soms is het probleem te zwaar, waardoor hulp van psycholoog de oplossing kan bieden. Ook kan het zijn dat mensen zelf op zoek gaan naar een therapeut in Helmond. Inflo geeft jouw de aandacht en zoekt mee naar oplossingen voor de problemen die je hebt. Dat kan hulp zijn bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, maar ook bij het coachen van loopbaanvraagstukken. We kunnen uw begeleiden door verschillende vormen van therapie of coaching zoals o.a. psychotherapie, relatietherapie, bedrijfspsychologie of EMDR.

Afspraak maken met een psycholoog in Helmond


Inflo is jouw therapeut in Helmond en zorgt ervoor dat je je snel weer beter gaat voelen en sterker in het leven gaat staan. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld: relatietherapie, EMDR, stress, burn-out, rouwverwerking, psychotherapie, hypnotherapie, training en bedrijfspsychologie. Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Inflo in Helmond heeft geen lange wachttijden, en ’s avonds kun je ook terecht voor een afspraak.

EMDR Therapie


EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dat is een hele mond vol, maar deze therapie is zeer effectief voor mensen die een psychisch trauma hebben opgelopen door een schokkende, pijnlijke of beangstigende ervaring. Dat kan bijvoorbeeld seksueel geweld zijn, maar ook een overval, een ernstige ziekte of een ongeval. Ook verlies kan een traumatische ervaring zijn, zoals het kwijtraken van een partner of je baan. Door het psychische trauma kun je niet meer goed functioneren, maar vaak weet je niet eens dat het doordie schokkende gebeurtenis komt. EMDR kan dan uitkomst bieden. Als therapeut in Helmond biedt ik ook deze vorm van therapie aan.

Relatietherapie


Als je het gevoel hebt dat je relatie aan het stuklopen is, en dat je hier niet meer goed met je partner over kunt praten, dan moet er iets veranderen. Als jullie besluiten dat jullie wel willen werken aan die relatie, dan kan de relatietherapie die ik aanbied jullie zeker helpen. We werken zowel in duo-sessies als in individuele sessies. Mijn integratieve benadering en de beproefde EFT-methode van Sue Johnson maken deel uit van de relatietherapie.

Burnout


Wanneer je last hebt van een burnout, of die nu in een gevorderd stadium is of ‘slechts’ in een beginstadium, dan kan een therapeut je helpen om inzicht te krijgen in jouw situatie, en wat je kan doen om die weer te verbeteren. Als therapeut in Helmond help ik je om anders te leren reageren in situaties, om van je stress af te komen, en in de toekomst een nieuwe burnout te voorkomen.