Corona Crisis en relaties

Corona Crisis (COVID-19) en relaties

Corona heeft ons land bereikt. Mensen zijn besmet, mensen besmetten weer andere mensen, er overlijden mensen . We blijven zoveel als mogelijk binnen. Boodschappen doen is heel anders geworden. Advies is om op 1,5 meter van elkaar te blijven. Soms is dat onmogelijk. Mensen in de zorg lukt dat niet. Vele beroepen zijn niet meer uitvoerbaar zoals de kapper, de tandarts, masseurs, fysiotherapeuten, tatoeëerders. De horeca is dicht. Dus gezellig op een terrasje met mooi weer kan niet. Buiten mogen we niet in groepjes bij elkaar zijn. We hebben zeeën van tijd of we hebben het juist heel druk. Die extra tijd is fijn maar ook lastig.

De kinderen zijn de hele dag thuis, man en vrouw zijn de hele dag thuis. We krijgen last van elkaar. Ineens zijn er irritaties, uitbarstingen, korte lontjes. Er is een andere dynamiek in huis als je 24/7 bij elkaar onder één dak bent. Wat normaal zo gescheiden was, loopt nu door elkaar heen. Privé en werk gescheiden houden is eigenlijk heel fijn. Dat merk je nu eigenlijk pas.
Hoe kom je deze tijd door?

1. Probeer voor iedereen een comfortabele werkplek in te richten die niet te dicht bij elkaar is.
2. Kleed je aan zoals je jezelf normaal aankleed als je naar je werk gaat.
3. Als er een telefonische werkbespreking is laat dat dan aan je huisgenoten weten. Probeer het met elkaar af te stemmen,.
4. Doe tijdens je werktijden geen andere dingen zoals de was ophangen, vaatwasser uitruimen etc. Zo blijf je het beste in je werkmodus zitten.
5. Maak een planning van je werkdag. Zodat je huisgenoten weten wanneer er ontbijt, lunch en pauze is. Vooral als er ook kinderen in huis zijn dat is het voor hen fijn om te weten wanneer ze een vraag kunnen stellen of wat aandacht kunnen krijgen. Ga ook af en toe naar buiten om even een frisse neus te halen.
6. Stop op normale tijd met werken. Zodat je samen kunt eten, s ’avonds niet door werken en een fijne tijd met elkaar hebt.
7. Als je nu niet kunt werken probeer dan toch een planning van de dag te maken. Plan ook leuke dingen.

Het lijkt simpel maar dat is het zeker niet. Het is een lastige tijd. We moeten er met zijn alle door heen. Bijna iedereen zit met dezelfde beperkingen. Samen slaan we ons er door heen. Thuis moet je het samen met je partner doen.
Mocht het te moeilijk zijn of de irritaties en ruzies te hoog oplopen en je even je hart wilt luchten of samen in therapie wil dan kan dat. Wacht niet tot het te laat is. Je bent niet de enige die hier last van heeft. Bel om een afspraak te maken 06 – 53 55 03 65.

coronavirus

Recent Posts