Vertrouwen is er gewoon tot dat……

Vertrouwen is er gewoon tot dat er iets gebeurt

Vertrouwen in je partner, ja dat is er gewoon. Heb je daar iets voor gedaan zodat je partner je vertrouwt. Meestal niet. Je krijgt een relatie met een leuke man of vrouw en dan is er al vertrouwen. Want als je iemand niet vertrouwt dan begin je meestal niet aan een relatie.
Je hebt het jaren fijn met elkaar en dan gebeurt er ineens iets. Je komt er achter dat je partner je bedrogen heeft. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld je partner heeft jullie spaargeld op gegokt, blijkt ineens schulden te hebben, rookt stiekem, heeft een affaire, drinkt stiekem, heeft gelogen over zijn achtergrond of opleiding.

Als je erachter komt dat is het vertrouwen in de partner plotsklaps weg. Hoe bouw je dat dan weer op? Wat zo vanzelfsprekend was komt niet zo gemakkelijk terug. Ze zeggen vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Vooral omdat de bedrogen partner allerlei emoties voelt. Boosheid, verdriet, ongeloof, angst, verwarring en wantrouwen. Na een tijdje zakken de emoties maar het wantrouwen blijft.

Hoe krijg je het vertrouwen weer terug? Kijk uit dat je niet in de vicieuze cirkel van woede beland. Je partner begrijpt dat je boos bent en dat ook een tijd zult blijven maar de ruimte om boos te zijn is kleiner dan je denkt of hoopt. Probeer het te doorbreken. Geef de ander de kans om te laten zien dat hij/zij te vertrouwen is. Blijf niet steeds de telefoon controleren, wantrouwend vragen stellen, facebook controleren. Mocht je last hebben van vervelende herinneringen die steeds weer terug komen, doe daar iets aan. Bijvoorbeeld met EMDR therapie. Blijf niet passief wachten tot de partner weer te vertrouwen is. Komt zelf ook in beweging. Vertrouwen kan terugkomen maar dat gaat niet vanzelf. De tijd helpt maar er is meer voor nodig. Herken je dit? Ga er dan mee aan de slag want afwachten tot het terug komt is meestal niet voldoende. Het boek “ik hou van je, maar ik vertrouw je niet” geeft nieuwe inzichten en tips. Daarnaast kan Inflo je helpen om het vertrouwen in elkaar weer terug te krijgen. Lees meer op www.inflo.nl of bel 06-53 55 03 65.

Recent Posts