Hoe gemotiveerd ben jij om te stoppen met roken?

Roken of toch maar liever stoppen?

Mijn vader heeft een herseninfarct gekregen door het roken. De zus van mijn vader heeft ook een herseninfarct gekregen door het roken. Ik hoor en lees berichten over mensen met longkanker waarvan de oorzaak het roken is. Bij iedere sigaret die ik op steek zie ik de waarschuwingen op het pakje. Maar die sigaret geeft me rust, een momentje voor mezelf. Ik heb twee kinderen en ik gun ze een moeder die er bij is als ze afstuderen, hun eerste vriendje krijgen, als ze liefdesverdriet hebben, als ze gaan trouwen of samenwonen, als ze vader en moeder worden of gewoon voor een goed gesprek. Ik gun mijn kleinkinderen een oma die gezond is en leuke dingen met ze kan doen. Wat is de rust die ik nu krijg van iedere sigaret me waard als ik vroegtijdig ziek word of dood ga? Ik heb de balans eens voor mezelf opgemaakt en ik wil stoppen met roken. Dan krijg ik ook een betere conditie en kan ik het geld wat ik over houd aan iets anders besteden.

Dit is het verhaal waar een cliënt mee in mijn praktijk komt. Ze is heel erg gemotiveerd om te stoppen met roken. Heeft haar laatste sigaretten en aansteker al weggegooid. Ze is dus eigenlijk al gestopt. Heeft alleen nog wat extra hulp nodig om het vol te kunnen houden. We doen een intake en 1 hypno-sessie. Deze hypno-sessie mag ze opnemen met haar telefoon en mee naar huis nemen. Mocht ze nog een moeilijk moment krijgen dan kan ze deze hypno-sessie thuis luisteren.

Twee maanden later krijg ik het berichtje dat ze nog steeds niet rookt. Een half jaar later weer hetzelfde berichtje. Nu een jaar later krijg ik weer een berichtje. Ze voelt zich goed. Het volhouden is geen probleem. Ze voelt zich fitter, gezonder, heeft betere conditie. Oh ja en ze stinkt niet meer naar sigaretten. Het geld wat ze niet heeft uitgegeven aan sigaretten, heeft ze gespaard. Van deze gespaarde centjes gaat ze heerlijk op vakantie met haar gezin. Ze heeft er zin. Ze is zo ontzettend blij dat ze deze stap gezet heeft.

 

Recent Posts